Ooglidcorrectie

Drs. Thea van Loenen geeft

uitleg over ooglidcorrecties

 

Boven ooglidcorrectie.

Veel mensen hebben problemen door het huidoverschot van de bovenoogleden.
Het huidoverschot is het gevolg van het slapper worden van de huid rondom de ogen. Dit kan klachten geven als een zwaar en moe gevoel rondom uw ogen, tranende ogen, hoofdpijn, en een beperking van het gezichtsveld. (Het ooglid hangt soms voor de ogen.) 

Verslapping van de huid van de bovenoogleden kan worden gecorrigeerd met behulp van plastische chirurgie. Dit noemt men ook wel blepharoplastiek.

In sommige gevallen kan een correctie van de bovenoogleden gecombineerd met een correctie van de wenkbrauwen of van de onderoogleden.

Onder ooglidcorrectie

Mensen die last hebben van wallen onder de ogen, kunnen er soms vermoeid en oud uitzien. Dit is het gevolg van veroudering van de huid en gaat vaak gepaard met vochtophoging en het uitzakken van onderhuids vetweefsel. Ook kan er een blauwe verkleuring zichtbaar zijn bij het traangootje als de huid daar dunner wordt. Doordat de spier rondom het oog daarbij in de loop der jaren ook langzaam wat minder krachtig wordt, komt het vetweefsel bij de onderoogleden wat naar voren, dat zijn dan de wallen. Een onderooglid correctie is dan een uitkomst.

Ooglidcorrectie Drs. Thea van LoenenWanneer klachten ontstaan zoals een vermoeid/drukkend gevoel op de ogen/wenkbrauwen, hoofdpijn klachten ontstaan door compensatiegedrag met het voorhoofd, of wanneer de wenkbrauwen laag op de ogen staan waardoor een boze/chagrijnige blik ontstaat, kan een klassieke, laterale, of endoscopische- wenkbrauwlift een uitkomst bieden.